Beschermd thuis aan de Curtisslaan officieel geopend!

Op dinsdagmiddag hebben de bewoners van de Curtisslaan met onze directeur-bestuurder Marja van Leeuwen en Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van Staedion Beschermd thuis officieel geopend. Bewoners Robert, Mandy en Akkasj hebben samen verteld wat de Curtisslaan voor hen betekent en wat ze in de toekomst willen gaan doen.

Feest met een cadeau

Ook laten de bewoners vol trots hun nieuwe woning zien. En wat is een feest zonder cadeau? Samen met muurkunstenares Margriet Snaterse maken de bewoners een muurschildering in de beide entrees. De schets krijgen ze als cadeau overhandigd. De daadwerkelijke muurschildering wordt binnenkort aangebracht.

Een mooi begin van een bijzonder project!

Fonteynenburg benoemt nieuwe directeur-bestuurder

De Raad van Toezicht heeft in overleg met het managementteam, ondernemingsraad en cliëntenraad een nieuwe directeur bestuurder benoemd, die per oktober 2017 de ingezette koers bij Fonteynenburg verder vormgeeft en uitbouwt.

Met gepaste trots stellen we u voor aan Marja van Leeuwen als directeur-bestuurder van Fonteynenburg. Marja heeft een brede staat van dienst en vervolgt met haar expertise als bruggenbouwer en verbinder de ingeslagen weg. Zo leidt ze de organisatie naar mogelijkheden waarmaken en zet ze de strategische koers voort.

Na vier jaar bij Fonteynenburg zet de huidige bestuurder Nyncke Bouma een volgende stap in haar loopbaan. Eind oktober nemen we afscheid van Nyncke als bevlogen inspirator.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Hans Démoed: “Met Marja van Leeuwen krijgen wij een bestuurder die de koers van Fonteynenburg in de volgende fase kan uitbouwen, samen met cliënten en medewerkers. We zijn heel trots en dankbaar voor alle mogelijkheden die wij met Nyncke bij Fonteynenburg hebben waargemaakt in de achterliggende jaren.”

Eerste sleutels overhandigd aan nieuwe ‘Beschermd thuis’ bewoners aan de Curtisslaan in Den Haag

De eerste 7 nieuwe bewoners aan de Curtisslaan in Den Haag krijgen in de week van 11 juli 2017 de sleutel van hun nieuwe eigen appartement. Hiermee gaan letterlijk en figuurlijk deuren open naar nieuwe mogelijkheden voor mensen die vanuit beschermde woonomgevingen zo gevorderd zijn in hun herstel dat ze zelfstandig en in gezamenlijkheid gaan wonen.

Fonteynenburg realiseert hier met woningcorporatie Staedion het nieuwe woonconcept “Beschermd Thuis”: zelfstandig wonen en huren door in totaal 26 buitengewone cliënten met intensieve begeleiding dichtbij. De appartementen bevinden zich in Ypenburg, naast de Beschermde woonlocatie Ypendael van Fonteynenburg. Hierdoor is niet alleen de gezamenlijke ontmoetingsruimte, maar ook begeleiding dichtbij en op maat mogelijk.

Zo was het op donderdagochtend 13 juli de beurt aan mevrouw Sounia Ayari, die haar sleutel kreeg uitgereikt door mevrouw van der Ven, bewonersconsulent bij Staedion.

Bewoner Sounia

“Na meerdere jaren in Ypendael beschermd wonen heb ik nu eindelijk weer mijn eigen plek!”

De totale instroom van alle nieuwe bewoners duurt een aantal weken. Streven is om voor het eind van de zomervakantie alle 26 sleutels uit te reiken. De officiële opening van het nieuwe appartementencomplex zal plaatsvinden in oktober 2017.

Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid om zelfstandig te wonen, leven en werken. De begeleiders werken samen met iedere bewoner naar herstel op een manier die bij hem of haar past. Dit betekent samen energiek, buitengewoon en vol vertrouwen aan de slag. Een volgende fase in herstel met als doel om binnen twee jaar helemaal op eigen benen te staan.

Bekijk hier de folder voor meer informatie

Nyncke Bouma vertrekt bij Fonteynenburg…

…maar ze blijft ze ons langer ondersteunen. Ze maakt het voor Fonteynenburg mogelijk om de warme overdracht aan de nieuwe bestuurder goed te organiseren.

Zo kunnen we erop vertrouwen dat de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste moment het roer bij Fonteynenburg overneemt. Het selectieproces is in volle gang.

Vol vertrouwen in een waardige opvolger die onze waarden en strategie omarmt.

Digitaal publiek jaarverslag 2016 Fonteynenburg beschikbaar

Buitengewoon, energiek en vol vertrouwen. Dat zijn de waarden van Fonteynenburg. In 2016 zijn we gestart met het zichtbaar maken van deze waarden in woord en gedrag. Mogelijkheden waarmaken voor onze clienten en voor onze medewerkers. Wat betekent dat?

Het buitengewone jaarverslag getuigt hiervan. In 2017 gaan we samen verder, cliënten, medewerkers, ervaringsdeskundigen en onze partners en ambassadeurs. Want samen kleuren we de wereld mooier!