Steun voor mantelzorgers van GGZ-cliënten via Kompassie Den Haag

Kompassie komt op voor de belangen van burgers met een psychische kwetsbaarheid én hun naasten. De gemeente Den Haag geeft Kompassie een speciale subsidie voor mantelzorgondersteuning GGZ.
Familie-ervaringsdeskundigen staan klaar voor mantelzorgers, die tegen problemen aanlopen of over hun ervaringen willen praten. Ook voor mantelzorgers van cliënten van Fonteynenburg in Den Haag.

Familieleden van GGZ-cliënten kunnen bij Kompassie terecht voor een luisterend oor, ondersteuning, begeleiding, informatie en advies. Meer over de mogelijkheden lees je hier. Kompassie is gevestigd op Laan 20 in Den Haag.

Bezoek VWS secretaris generaal Erik Gerritsen

Geboeid luisterden VWS secretaris generaal Erik Gerritsen, wethouders, ambtenaren en medewerkers van het ministerie van Veiligheid en Justitie naar de verhalen van clienten van Fonteynenburg tijdens een werkbezoek op 8 mei. Wat doe je als je na beschermd wonen toe bent aan een eigen huis, maar geen geschikte woonruimte kan vinden voor jou en je dochtertje die noodgedwongen al vier jaar bij opa en oma woont? En hoe kom je weer aan het werk als je een justitie achtergrond hebt en geen verklaring omtrent gedrag (VOG)? Niet de minste hobbels op weg naar herstel. “Wij moeten het niet bij deze sessie laten en de handschoen samen oppakken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt”, zo gaf Erik Gerritsen aan.

CJOE@Curtisslaan: bedankt voor jullie warme ontvangst en CJOE@Zoetermeer: we hebben genoten van jullie geweldige high tea!

Digitaal publiek jaarverslag 2017 Fonteynenburg beschikbaar

Bekijk hier ons jaarverslag van 2017. Een jaar waarin we naast ons vaste werk, het begeleiden van cliënten, ook nieuwe uitdagingen zijn aangegaan om de herstelmogelijkheden voor onze cliënten te vergroten.

Bekijk ons buitengewone jaarverslag en ontdek hoe we het afgelopen jaar de mogelijkheden voor onze cliënten en medewerkers waargemaakt hebben.

Toernooi Voetbal Verbindt op 6 juli

Op vrijdag 6 juli 2018 organiseren we bij Forum Sport Voorburg voor de vijfde keer Voetbal Verbindt. Een leuk toernooi waar iedereen aan mee kan doen. We nodigen jou en/of jouw team graag uit om deel te nemen.

De kosten voor deelname zijn € 8,00 per persoon (of € 75,00 per team van maximaal 10 personen). Een lunch en BBQ zijn inbegrepen.

Meer weten? Bel Team Voetbal Verbindt op 06-86853515 of stuur een e-mail naar info@voetbalverbindt.nl.

Aanmelden kan (tot 22 juni) via www.voetbalverbindt.nl.

“De rollen hadden net zo goed omgedraaid kunnen zijn”

Sinds eind 2016 werkt Fonteynenburg met ervaringsdeskundigen. Zij zetten hun eigen ervaring in de psychiatrie of verslavingszorg in om anderen professioneel te ondersteunen. In een interview in het AD van deze week vertellen ervaringsdeskundige Rob Schouten en cliënt Akash van den Berg hoe dat werkt.

Lees verder