Participatie: meedoen in de samenleving

Fonteynenburg heeft een uitgebreid aanbod van dagactiviteiten voor cliënten en overige geïnteresseerden. Ons streven is iedereen — ongeacht achtergrond en eventuele beperkingen — te laten meedoen en te ontdekken waar ze plezier aan beleven, waar ze goed in zijn en waar ze zich verder in kunnen ontwikkelen. We gaan uit van de kracht van de mensen en kijken naar welke kansen en mogelijkheden er zijn.

Regio Zoetermeer

Ontmoetingscentrum Cjoe

Elke woensdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur biedt Fonteynenburg de mogelijkheid voor cliënten van verschillende zorgorganisaties en mensen uit de wijk om samen te komen op een mooie locatie in Zoetermeer; ontmoetingscentrum Cjoe. Hier kunt u een kopje thee/koffie drinken, een spelletje doen, gebruik maken van de computer of gewoon rustig de krant lezen. Er zijn ook creatieve activiteiten te doen, bijvoorbeeld schilderen op servies, canvas of glas en u kan zich opgeven voor een workshop.

Programma
Elke woensdag en vrijdag is er om 10.00 uur koffie en thee. Om 11.00 uur start de voorbereiding voor de lunch. Samen met een bezoeker worden de boodschappen gedaan en de lunch voorbereid, zodat er om 12.00 uur samen geluncht kan worden. Om 13.30 uur start een activiteit.

Voor iedereen
Cjoe is een ontmoetingscentrum voor de wijk, iedereen is hier welkom en kan meedoen aan diverse activiteiten. U heeft hier geen indicatie dagbesteding voor nodig. De begeleiding is tevens vaardig in de Nederlandse gebarentaal en levert gespecialiseerde zorg aan doven en slechthorenden. Klik hier voor meer informatie over Cjoe.

Bekijk de film voor een impressie van het ontmoetingscentrum Cjoe.

Adres Cjoe (wijk Seghwaert)
Vaartdreef 115
2724 GE Zoetermeer
Op begane grond van verzorgingshuis ’t Seghe Waert (ingang aan de achterzijde).

Activiteitenoverzicht

De activiteiten, workshops en uitjes op het gebied van recreatie, educatie en arbeid wisselen elk kwartaal en stemmen we uiteraard af op de wensen en behoeften van onze cliënten.