De Stroombeek, Den Haag/Rijswijk

Polanenhof 130
2548 MC Den Haag
Telefoon: 06 – 39 89 01 03

Voor wie

Op De Stroombeek wonen cliënten met een psychiatrische problematiek in combinatie met een eventuele verslaving (harddrugs uitgesloten), licht verstandelijke beperking en/of forensisch kader.

Beschermd Wonen

In deze Beschermd Wonen-units wonen cliënten die al een vorm van dagbesteding en/of werk hebben. Zij kunnen het aan om al zelfstandiger te wonen en te leven maar vinden het prettig om de zekerheid van dagelijkse ondersteuning en begeleiding dichtbij te hebben. De bewoners hebben een redelijk zicht op de krachten die zij hebben (SRH) en hoe zij deze in kunnen zetten om met hun beperkingen om te kunnen gaan.

Groep

De Stroombeek is onderdeel van een woonzorgcentrum voor ouderen op het randje van Rijswijk/Den Haag en hoort bij de organisatie WoonZorgcentrumHaaglanden (WZH). Er zijn 19 units bestemd voor Beschermd Wonen verdeeld over 2 etages. Bewoners hebben hun eigen faciliteiten. Ook is er een grote gemeenschappelijke woonkamer met grote keuken waar gezamenlijk of individueel gebruik van gemaakt kan worden.

Op de Beschermd Wonen-afdelingen is 7 dagen per week een dagdienst en avonddienst aanwezig om de dagelijkse ondersteuning/begeleiding te bieden.

Foto’s

WZH De Waterhof