Beschermd wonen

Voor wie

Volwassenen met een psychiatrische beperking die (nog) niet in staat zijn zelfstandig te wonen.

Voor wie niet?

Fonteynenburg biedt (nog) geen beschermd wonen aan mensen met een vorm van autisme als hoofddiagnose.

Begeleiding

U woont in een woongroep met andere mensen en elke bewoner krijgt de zorg en begeleiding die hij nodig heeft. We maken daarover afspraken in een begeleidingsplan. De huishoudelijke taken zoals koken, boodschappen doen en schoonmaken worden zoveel mogelijk door de bewoners zelf gedaan. Als het nodig is, helpen de begeleiders daarbij. De begeleiders kunnen helpen met persoonlijke verzorging, het huishouden en het vinden van dagbesteding.
Zij zijn overdag altijd aanwezig of bereikbaar. In sommige woonvormen is ’s nachts geen begeleider aanwezig, maar die is dan wel telefonisch bereikbaar.

Wonen

Iedereen heeft een eigen kamer met een wastafel en een aansluiting voor radio, tv en internet. Nieuwe bewoners mogen hun eigen meubels meenemen, of gebruik maken van het bed en de kledingkast die al op hun kamer staan. Elke woongroep heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer, toilet, wasmachine en droger.

Locaties

Fonteynenburg heeft beschermde woonvormen in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Den Haag (Ypenburg en Leidschenveen). Welke plek voor u de beste is, hangt af van de hulp die u nodig hebt. Als u zich aanmeldt, bespreken we dat graag met u.

Klik hier voor aanmelden.