Vacature Herstelbegeleider (woonbegeleider, 32 uur p/w), team De Beukenhof (2019-01)

Zoek jij een te GEKKE baan? Dan zoeken wij jou!

HERSTELBEGELEIDER (woonbegeleider)
voor 32 uur per week

Ben JIJ…

Nieuwsgierig waar iemands talenten en krachten liggen? Krijg jij energie van zoeken naar wat iemand wél kan? Zet jij het herstelproces van onze cliënten centraal en haal jij het beste uit jezelf en anderen? Door de dynamiek en de veelzijdigheid in het werk, is bij ons geen dag het zelfde.

WIJ zijn Fonteynenburg, team De Beukenhof

Op de Beukenhof, een beschermde woonvorm in Rijswijk, wonen veertien bewoners met een psychische kwetsbaarheid soms in combinatie met-, verslavings-, en forensische problematiek.

WIJ werken samen met hen aan hun kracht en herstel met als doel hun zelfstandigheid te vergroten om uiteindelijk door te stromen naar een zelfstandige woning.
Hierbij volgen wij de basismethodiek Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH). Deze herstelmethodiek richt zich op de toekomst en gebruikt hiervoor cliënt ervaringen, krachten en talenten. In zelforganiserende teams zijn wij met elkaar verantwoordelijk voor het totale begeleidingsproces van onze cliënten. Als medewerkers krijgen wij ook alle ruimte om onze talenten in te zetten en te ontwikkelen.

Onze cliënten hebben, net als iedereen, de behoefte eigen keuzes te maken en deel te nemen aan de maatschappij. Zij houden de regie over hun eigen herstel.

Aan de slag bij team De Beukenhof!

Wanneer je begint bij De Beukenhof als Herstelbegeleider kom je terecht in een enthousiast, divers en energiek team dat zich volledig inzet voor elke bewoner, maar ook voor elkaar.
Je werkt zowel in teamverband als zelfstandig, binnen het team verdelen we samen de verantwoordelijkheden en taken. Wij vinden naast jouw inzet en begeleiding voor de bewoners, de teamsfeer erg belangrijk.

Een positieve sfeer, werken met humor en gezelligheid, draagt positief bij zowel aan het traject van de bewoner als voor jouzelf. We vinden de open cultuur die wij als team handhaven ook belangrijk: wij dragen onze eigen verantwoordelijkheden maar er is ook ruimte voor feedback, inspiratie en innovatie.

Onze ideale collega:

 • heeft een afgeronde MBO-MZ of MBO-SPW opleiding op niveau 4
 • bezit kennis van en heeft werkervaring in de psychiatrie
 • is flexibel als het gaat om onregelmatig werken (dag- avond- en nachtdiensten)
 • heeft een “handen-uit-de-mouwen-mentaliteit” en neemt initiatief
 • reflecteert op individueel en team niveau
 • heeft een open en integere houding naar collega’s en bewoners
 • is zowel taakgericht als mensgericht
 • heeft een leer mentaliteit: is bereid te experimenteren en het doen van trainingen
 • staat stevig in zijn/haar schoenen en kan persoonlijke grenzen aangeven en bewaken
 • kan multitasken en heeft overzicht van wat er speelt
 • kan creatief “out-of-the-box” denken

Wat wij zeker zoeken in onze nieuwe collega

 • goed kunnen reflecteren, persoonlijke grenzen kunnen aangeven en bewaken
 • zowel solistisch als in team verband kunnen werken
 • creatief kunnen denken, ’out of de box’ kunnen denken

WIJ bieden…

Een uitdagende en energieke werkomgeving waarin je de gelegenheid krijgt om jezelf te ontwikkelen en binnen kaders vrij te handelen. Een goed primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO-GGZ. Inschaling is afhankelijk van relevante ervaring binnen FWG salarisschaal 40 (van € 1.843,- tot € 2.863,- bruto per maand bij 36 uur p/w).
We zijn op zoek naar vaste uitbreiding van ons team. We beginnen eerst met een jaarcontract.

Ik wil reageren!

Stuur je brief met motivatie en CV onder vermelding van het vacaturenummer 2019-01 vóór 23 januari 2019 naar solliciteren@fonteynenburg.nl ter attentie van Lisette Snoeijs.
Ga voor meer informatie naar onze website www.fonteynenburg.nl.

Ik wil meer weten?

Lees hier meer over de functie inhoud.

Voor algemene informatie kun je terecht bij Lisette Snoeijs via solliciteren@fonteynenburg.nl.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Silvia de Jong via mailadres s.dejong@fonteynenburg.nl of bij Maureen Meije via mailadres m.meye@fonteynenburg.nl.

Misschien een idee om je met ons te verbinden via LinkedIn of ons te volgen via Facebook of Twitter? Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in ons werk en mogelijke vacatures in de toekomst.

Hoe gaan we nu verder?

We willen onze nieuwe collega zo snel mogelijk laten starten. Geeft jouw sollicitatie ons energie, dan nodigen we je z.s.m. uit voor een gesprek!

De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdagmiddag 30 januari 2019.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.