Stage Content Marketing

Hoe zet jij onze GGZ cliënt echt centraal?

Is content marketing helemaal jouw ding, maar heb je nog niet veel ervaring? Overweeg dan een stage bij Fonteynenburg. Door de dynamiek en de veelzijdigheid van ons werk is bij ons geen dag hetzelfde!

Wij zoeken een student HBO-journalistiek of Communicatie voor een meewerkstage bij Fonteynenburg. Een GGZ-organisatie die mogelijkheden van cliënten en medewerkers waarmaakt. Een organisatie vol verhalen… Verhalen die we samen met jou op willen tekenen en de juiste vorm geven.
Je leert veel bij ons en helpt ons weer bij het inrichten van onze content marketing.
Daarbij verzamel en redigeer je de juiste content voor meerdere communicatiekanalen. Bij ons kun je je schrijftalent verder ontwikkelen. Wij leren weer van jouw kennis en ervaring, zo gaan we samen vooruit!

Wat ga je doen?

 • Samen met ons actief op zoek naar verhalen binnen de organisatie; Minimaal twee en maximaal vier dagen per week ga je bij ons aan de slag.
 • Schrijven en vormgeven: internetberichten, intranetberichten, nieuwsbrieven, nieuws- en persberichten, folders en diverse webpagina’s, maar ook filmpjes en andere types content;
 • In gesprek met interessante cliënten, bevlogen medewerkers op ons Service Bureau en in het primaire proces:

Wat breng je mee?

 • Je hebt schrijftalent en komt in tekst snel en gemakkelijk to-the-point;
 • Je bent een doorzetter die flexibel en resultaatgericht te werk gaat;
 • Samenwerken is je tweede natuur;
 • Je bent creatief, energiek en initiatiefrijk.
 • Je werkt accuraat, bent zelfstandig en stressbestendig.
 • Je volgt een studie HBO-journalistiek (3e of 4e jaars)
 • Kennis van off- en online media- en communicatiemiddelen;
 • Affiniteit met de GGZ-wereld en de doelgroepen is een pré.

Over Fonteynenburg

Fonteynenburg heeft 250 medewerkers en 700 cliënten. Wij begeleiden mensen met psychische- en/of verslavings- en forensische problematiek thuis of op een van de locaties in een beschermde woonvorm in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg en Zoetermeer.

WIJ werken met cliënten met een psychische kwetsbaarheid samen aan kracht en herstel. Hierbij volgen wij de basismethodiek Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH). Deze herstelmethodiek richt zich op de toekomst en gebruikt hiervoor cliënt ervaringen, krachten en talenten. In zelforganiserende teams zijn wij met elkaar verantwoordelijk voor het totale begeleidingsproces van onze cliënten. Als medewerkers krijgen wij ook alle ruimte om onze talenten in te zetten en te ontwikkelen.

Onze cliënten hebben, net als iedereen, de behoefte eigen keuzes te maken en deel te nemen aan de maatschappij. Zij zijn regiehouders van hun eigen herstel.

Over de afdeling Marketing Communicatie

De afdeling marketing bestaat uit twee personen die samen alle marketing taken uitvoeren, communicatietrajecten opzetten en begeleiden en daarnaast ook de medewerkers binnen de verschillende teams advies geven over communicatiezaken. We werken met zogenaamde ambassadeurs binnen onze verschillende teams waar we intensief kennis mee delen.

Wat betekent stage bij Fonteynenburg?

Samen bepalen we de duur en de inhoud van je stage. Hoeveel dagen je ons team versterkt is natuurlijk ook afhankelijk van jouw studieopdracht. Samen kijken we verder. Wil je drie maanden stage lopen, of is zes maanden jouw minimum? Samen kijken we naar je wekelijkse werkuren en jouw daadwerkelijke stageduur.

Aan de slag?

Stuur ons jouw stageverzoek, voorzien van een brief met jouw specifieke stageopdracht via communicatie@fonteynenburg.nl en wie weet kan je binnenkort bij ons beginnen!

WIJ bieden… (naast een leuk team met super cliënten)

Een uitdagende en energieke werkomgeving waarin je de gelegenheid krijgt om jezelf te ontwikkelen en binnen kaders vrij te handelen. De stage heeft een stagevergoeding van € 314 bruto (bij 36 uur).

Ik wil reageren!

Stuur je brief met motivatie en CV onder vermelding van ‘Stage content marketing’ vóór 30 augustus 2018 naar communicatie@fonteynenburg.nl ter attentie van Mark Walter.
Ga voor meer informatie naar onze website www.fonteynenburg.nl.

Hoe gaan we nu verder?

We willen onze nieuwe teamgenoot zo snel mogelijk laten starten. Geeft jouw reactie ons energie, dan nodigen we je z.s.m. uit voor een gesprek!

Ik wil meer weten!

Wil je eerst meer weten, bel gerust met de afdeling marketing & communicatie via Karin Alberda of Mark Walter 0 85 485 69 00 of stuur een e-mail met je vragen naar communicatie@fonteynenburg.nl. Mocht je nog aanvullende vragen hebben over de procedure dan kun je een mail sturen aan via het e-mailadres communicatie@fonteynenburg.nl.