Vacature Herstelbegeleider (woonbegeleider, 24 uur p/w, vacaturenr. 2018-19-3)

Zoek jij een te GEKKE baan? Dan zoeken wij jou!

HERSTELBEGELEIDER (woonbegeleider)
voor 24 uur per week
voor team Ypendael (beschermd wonen)

Ben JIJ…

Nieuwsgierig waar iemands talenten en krachten liggen? Krijg jij energie van zoeken naar wat iemand wél kan? Zet jij het herstelproces van onze cliënten centraal en haal jij het beste uit jezelf en anderen? Kom dan mogelijkheden waarmaken bij Fonteynenburg!

WIJ zijn Fonteynenburg

Fonteynenburg heeft 240 medewerkers en 700 cliënten. Wij begeleiden mensen met psychische- en/of verslavings- en forensische problematiek thuis of op een van de locaties in een beschermde woonvorm in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg en Zoetermeer.

WIJ werken samen met cliënten met een psychische kwetsbaarheid samen aan kracht en herstel. Hierbij volgen wij de basismethodiek Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH). Deze herstelmethodiek richt zich op de toekomst en gebruikt hiervoor cliënt ervaringen, krachten en talenten. In zelforganiserende teams zijn wij met elkaar verantwoordelijk voor het totale begeleidingsproces van onze cliënten. Als medewerkers krijgen wij ook alle ruimte om onze talenten in te zetten en te ontwikkelen.

Onze cliënten hebben, net als iedereen, de behoefte eigen keuzes te maken en deel te nemen aan de maatschappij. Zij zijn regiehouders van hun eigen herstel.

Aan de slag bij team Ypendael

Het team van locatie Ypendael biedt 24-uurs begeleiding aan cliënten met een psychiatrische achtergrond in combinatie met verslavings- en forensische problematiek, die in kleine woongroepen in een beschermende woonvorm wonen in de wijk Ypenburg te Den Haag. Dit houdt hier in dat wij tot 23:00 uur aanwezig zijn met meerdere begeleiders en daarna met een wakkere nachtdienst.

Als Herstelbegeleider werk je in teamverband en zelfstandig met cliënten in onze woongroep. Binnen je team verdeel je samen de verantwoordelijkheden en taken. De clustermanager stelt de kaders waarbinnen het team werkt.
Dat betekent dat wij elkaars kwaliteiten en kwetsbaarheden kennen en samen het werk willen dragen. Belangrijk binnen ons team is dat we een open cultuur willen handhaven waarbinnen we eigen verantwoordelijkheid dragen maar waar ook ruimte is voor feedback en voor innovatie en inspiratie.

Onze ideale collega:

 • heeft minimaal een afgeronde MBO opleiding op niveau 4 (SPW, MMZ)
 • kennis van – en werkervaring in de (forensische) psychiatrie is een must
 • staat stevig in zijn / haar schoenen
 • is bereid tot onregelmatig werken, waaronder nachtdiensten
 • een praktische instelling en een “handen-uit-de-mouwen-mentaliteit”
 • reflecteert op individueel en team niveau
 • heeft een open houding tot collega’s & cliënten
 • heeft de eigenschappen: taakgericht & systematisch maar is daarbij wel mens gericht.
 • heeft een leer mentaliteit. Leren uit experimenteren, ervaren en training
 • is bereid naast de taak,- functie omschrijving zich in te zetten voor taken die in verband staan tot zelforganisatie.

Wat wij zeker zoeken in een nieuwe collega:

 • goed kunnen reflecteren, persoonlijke grenzen kunnen aangeven en bewaken.
 • zowel solistisch als in team verband kunnen werken
 • creatief kunnen denken, ’out of de box’ kunnen denken

WIJ bieden… (naast een leuk en dynamisch team met super cliënten)

Een uitdagende en energieke werkomgeving waarin je de gelegenheid krijgt om jezelf te ontwikkelen en binnen kaders vrij te handelen. Een goed primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO-GGZ. Inschaling is afhankelijk van relevante ervaring binnen FWG salarisschaal 40 (van € 1.814,- tot € 2.818,- bruto per maand bij 36 uur p/w).
We zijn op zoek naar vaste uitbreiding van ons team. We beginnen eerst met een jaarcontract.

Ik wil reageren!

Stuur je brief met motivatie en CV onder vermelding van het vacaturenummer 2018-19-3 vóór 21 juni 2018 naar solliciteren@fonteynenburg.nl ter attentie van Lisette Snoeijs.
Ga voor meer informatie naar onze website www.fonteynenburg.nl.

Ik wil meer weten?

Lees hier meer over de functie inhoud.

Voor algemene informatie kun je terecht bij Lisette Snoeijs via solliciteren@fonteynenburg.nl.

Misschien een idee om je met ons te verbinden via LinkedIn of ons te volgen via Facebook of Twitter? Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in ons werk en imogelijke vacatures in de toekomst.

Hoe gaan we nu verder?

We willen onze nieuwe collega zo snel mogelijk laten starten. Geeft jouw sollicitatie ons energie, dan nodigen we je z.s.m. uit voor een gesprek!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.