Vacature Adviseur Informatisering & Automatisering (32-36 uur p/w, vacaturenr. 2018-21)

Fonteynenburg is per direct op zoek naar een collega

Adviseur Informatisering & Automatisering*
32-36 uur p/w
Vacaturenummer 2018-21

Jij bent…

iemand met verstand van ICT, die energie krijgt van het verder op orde brengen van onze informatiehuishouding. Je snapt wat er nodig is om onze data, processen en systemen op elkaar af te stemmen. Je begrijpt ook wat er nodig is om het werk van met name onze begeleiders makkelijker en leuker te maken. Je pakt daarbij je rol als procesexpert en projectleider.
En… heel belangrijk: je weet je collega’s te betrekken, te motiveren en ondersteunen bij de uitdagingen waar ICT voor staat; samen maken we mogelijkheden waar.

Wij zoeken…

een veelzijdige collega, die de rollen op zich kan nemen van informatieadviseur, ICT-projectleider én functioneel beheerder. Iemand die in staat is processen op orde te krijgen en te houden, die leiding geeft aan ICT-gerelateerde projecten én die ervoor zorgt dat ons ICT-landschap een samenhangend geheel blijft. Een adviseur die begrijpt wat er op het gebied van informatisering en automatisering nodig is én die weet wat er mogelijk is.
Een creatieve collega die buiten de kaders denkt en met verrassende oplossingen komt; die met zijn/haar kennis en (advies)vaardigheden het nodige vertrouwen krijgt van zijn/haar klanten. Iemand die gelooft in persoonlijk leiderschap en het effect daarvan; die de ICT-portefeuille-houders in onze zelfstandige teams weet te vinden en die hen graag faciliteert.
En… iemand die het leuk vindt om daar zelfstandig vorm aan te geven, want je bent – naast je ICT-collega in de operatie – de drijvende kracht van de digitale organisatie!

Wij zijn…

Fonteynenburg! We werken met ruim 200 medewerkers samen en begeleiden 700 cliënten. Bij mensen thuis of op één van onze Beschermd Wonen en Beschermd Thuis locaties in de regio Haaglanden (Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Wassenaar). Ons Service Bureau is gevestigd in Rijswijk.

Onze CLIËNTEN…

zijn volwassenen met een psychische kwetsbaarheid die begeleiding nodig hebben bij het leiden van een gewoon leven. We werken mét cliënten met als einddoel een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Samen aan de slag om actief deel uit te maken van de maatschappij. Gewoon wonen, leven en werken. We kijken vooral naar de mogelijkheden die iemand wél heeft.
We werken volgens de methode Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH). We geloven in de eigen kracht van elk mens. Samen maken we mogelijkheden waar!

Onze MEDEWERKERS…

werken in kleine teams en ontwikkelen zich in samenspel met de clustermanager (op afstand) en de coach naar zelfstandige teams. We geloven dat zeggenschap over de inrichting en uitvoering van het werk positief bijdraagt aan het werkplezier en de effectiviteit van onze medewerkers. Er is ruimte voor initiatief en we waarderen en stimuleren het stellen van vragen.
Ons team ondersteunende diensten in Rijswijk is sterk in ontwikkeling. We faciliteren onze collega’s en cliënten steeds beter en ontwikkelen onszelf naar een team waar de energie vanaf spat. We zoeken naar oplossingen, stellen kaders, maar kleuren ook buiten de lijntjes.
Daar kun jij onderdeel van zijn!

Wat je gaat doen…

Jij brengt samen met ons de informatiebehoefte in beeld en brengt onze processen verder op orde. Daarnaast breng je samenhang aan. Op korte termijn staat ook de evaluatie van onze bronsystemen op het programma. Daar heb jij een voortrekkersrol in.
Je zorgt dat onze (gehoste) ICT-dienstverlening op orde is en aansluit op ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie.
Ook stuur je ICT-gerelateerde projecten aan. Je rolt het Programma Vernieuwing Informatievoorziening verder uit en je leidt of ondersteunt projecten binnen dit programma. Projecten variërend van de digitale handtekening tot de ontwikkeling van adequate stuurinformatie. Jij bent daarin als ICT-expert de spin in het web: je stelt programma’s van eisen op, initieert overleg met project- en werkgroepen, bewaakt de voortgang en schrijft tussenrapportages. Daarnaast bereid je leveranciers-presentaties voor en signaleert kansen en ICT-oplossingen voor het management team. Vervolgens zorg je ook voor de implementatie.

Wat fijn is om in huis te hebben:

  • Een relevante afgeronde HBO/WO opleiding, zoals Informatiemanagement, Business IT & Management, Bedrijfskundige Informatica.
  • Werkervaring in een soortgelijke functie en ervaring met projectmanagement.
  • Proactief, bevragend, open minded, concrete oplossingen kunnen bedenken en doordenken.
  • Verbinder voor vragen en uitkomsten uit verschillende projecten.
  • Gericht op samenwerking én zelfstandig, servicegericht en klantgericht.
  • Energiek, enthousiast en ambitieus.
  • Lef, initiatief en overtuigingskracht, gecombineerd met organisatiesensitiviteit.

Jouw arbeidsvoorwaarden

We bieden je een uitdagende zelfstandige functie in een energieke werkomgeving waarin je de gelegenheid krijgt jezelf verder te ontwikkelen en binnen kaders vrij te handelen. Flexibiliteit in werkuren en de mogelijkheid om jezelf én de teams door te ontwikkelen. En de mogelijkheid om (ook) thuis te werken. Een goed primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO-GGZ. Inschaling is afhankelijk van relevante ervaring binnen FWG salarisschaal 60 of 65 (maximaal € 4.355,- respectievelijk € 5.126,- bruto per maand bij 36 uur p/w). Aanstelling is vooralsnog voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast contract.

Reageren?

Stuur je brief met motivatie en CV onder vermelding van het vacaturenummer 2018-21 naar solliciteren@fonteynenburg.nl ter attentie van Lisette Snoeijs. Voor vragen over de procedure kun je bij haar terecht. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marco Brandsema op 06-16456220 of via m.brandsema@fonteynenburg.nl. Voor meer informatie over onze organisatie vind je op onze website www.fonteynenburg.nl. We zien je reactie graag tegemoet vóór 7 mei 2018.

Misschien een idee om je met ons te verbinden via LinkedIn of ons te volgen via Facebook of Twitter? Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in ons werk en mogelijke vacatures in de toekomst.

Hoe gaan we nu verder?

We willen onze nieuwe collega zo snel mogelijk laten starten. Je hoort dus snel van ons!

 

*) Deze vacature vervangt de vacature onder de titel ‘ICT-consultant’, die wij onlangs publiceerden onder hetzelfde nummer (2018-21).