Week van Zorg en Welzijn, 12 t/m 17 maart 2018

Er is weer veel te doen en te beleven bij Fonteynenburg!

Buurtbewoner, vrijwilliger, nieuwe cliënt, familie, mantelzorger of student? Wees welkom bij Fonteynenburg! Vol vertrouwen, energiek en buitengewoon. Dat zijn de waarden van Fonteynenburg. Samen, medewerkers en bewoners, maakt Fonteynenburg mogelijkheden waar. Ook wanneer de psychische uitdagingen in het leven begeleiding en ondersteuning vragen bij kracht en herstel. Want samen kleuren we de wereld mooier.

Van 12 tot en met 17 maart 2018 wordt voor de zesde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn georganiseerd. Zorg en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.

Bewoners en medewerkers maken er iets buitengewoons van en vertellen graag over hoe ze hun mogelijkheden waarmaken en werken aan kracht en herstel. Of het nu gaat om bewoners met een verstandelijke beperking, doof- en slechthorendheid, verslaving of met een forensische achtergrond. Hoe werken we aan duurzaam herstel? Aan zelfredzaamheid en participatie in de samenleving? Kom op de koffie, maak kennis en laat je inspireren. Aanmelden is niet nodig.

Fonteynenburg houdt tijdens de Week van Zorg en Welzijn open huis in drie participatiecentra en bij onze Beschermd Wonen locatie voor doven en slechthorenden genaamd de Startbaan.
Kom ook langs en maak kennis met Fonteynenburg en haar werk!

Waar gebeurt het allemaal?

Cjoe@IJsduikerstraat!
14 en 17 maart, 14.00 t/m 16.00 uur

Cjoe@IJsduikerstraat is vorige maand officieel geopend. Naast dat we iedere dinsdag van 14:00 uur tot 16:00 uur al open zijn voor een kop koffie, een praatje en gezelligheid, zijn we op de achtergrond volop bezig met het overige activiteitenaanbod!

Op 14 en 17 maart ben je bij Cjoe@IJsduikerstraat van harte welkom om naast Cjoe en haar aanbod ook kennis te maken met het werk en de mensen van Fonteynenburg. En dat allemaal in het kader van de Week van de Zorg en Welzijn. Kom kennismaken met alle mogelijkheden die dit gloednieuwe participatie- en educatiecentrum biedt!

Bezoek Cjoe@IJsduikerstraat op de IJsduikerstraat 1 in Leidschenveen, Den Haag

Cjoe@Curtisslaan!
14 en 17 maart, 14.00 t/m 16.00 uur

Op 14 en 17 maart zet Cjoe@curtisslaan haar deuren wijd open om iedereen kennis te laten maken met Fonteynenburg. Wat betekent Beschermd Wonen, wat betekent Beschermd Thuis, Beschermd Wonen en wat houdt participatie en educatie nou precies in? Kom langs en maak onder het genot van een kop koffie kennis met deze bijzondere locatie!

Bezoek Cjoe@curtisslaan op de Curtisslaan 41 in Ypenburg, Den Haag

CJoe @ Zoetermeer!
14 maart, 12 t/m 15.00 uur

Vanaf 12.00 uur kan je bij ontmoetingscentrum Cjoe en de locatie De Zegge (Beschermd Wonen) binnenwandelen voor een kopje koffie of thee en krijg je een rondleiding. Ook zijn er heerlijke hapjes te proeven voorbereid door vrijwilligers en cliënten van CJoe.
Schuif aan bij onze cliënten en doe mee aan een actieve workshop of leer meer over het werk van Fonteynenburg. Een ongedwongen manier om elkaar te leren kennen en jouw eventuele vragen te stellen. Je kan hier in gesprek gaan met cliënten en medewerkers van Beschermd Wonen locaties Zegge Oost, Zegge Noord, Libaro en natuurlijk CJoe Zoetermeer.
Bezoek CJoe op de Vaartdreef 115 in Zoetermeer.

Bezoek Beschermd Wonen op De Startbaan, 16 maart van 12 tot 16.00 uur
Op vrijdag 16 maart ontvangt team de Startbaan je op de Beschermd Wonen locatie.
Kom kennismaken en leer wat doofheid betekent voor iemand die werkt aan kracht aan herstel. En misschien krijg je nog wel een flitscursus gebarentaal!

Bezoek de Startbaan op de Dadelgaarde 50 in Zoetermeer!

Bezoek Beschermd Wonen op de Voorburcht, 17 maart van 12.00 tot 15.00 uur
Kom langs en geniet van een kop koffie of theem met een”home made” muffin. Medewerkers en cliënten vertellen je graag meer over het werken, leren en leven op de Voorburcht. Buiten kan je deelnemen aan verschillende buitenspellen of speel het unieke SRH spel binnen in Het Schuurtje. Wees welkom op 17 maart!
Bezoek de Voorburcht op de Scheltuslaan 75 in Leidschendam-Voorburg!