Eerste sleutels overhandigd aan nieuwe ‘Beschermd thuis’ bewoners aan de Curtisslaan in Den Haag

De eerste 7 nieuwe bewoners aan de Curtisslaan in Den Haag krijgen in de week van 11 juli 2017 de sleutel van hun nieuwe eigen appartement. Hiermee gaan letterlijk en figuurlijk deuren open naar nieuwe mogelijkheden voor mensen die vanuit beschermde woonomgevingen zo gevorderd zijn in hun herstel dat ze zelfstandig en in gezamenlijkheid gaan wonen.

Fonteynenburg realiseert hier met woningcorporatie Staedion het nieuwe woonconcept “Beschermd Thuis”: zelfstandig wonen en huren door in totaal 26 buitengewone cliënten met intensieve begeleiding dichtbij. De appartementen bevinden zich in Ypenburg, naast de Beschermde woonlocatie Ypendael van Fonteynenburg. Hierdoor is niet alleen de gezamenlijke ontmoetingsruimte, maar ook begeleiding dichtbij en op maat mogelijk.

Zo was het op donderdagochtend 13 juli de beurt aan mevrouw Sounia Ayari, die haar sleutel kreeg uitgereikt door mevrouw van der Ven, bewonersconsulent bij Staedion.

Bewoner Sounia

“Na meerdere jaren in Ypendael beschermd wonen heb ik nu eindelijk weer mijn eigen plek!”

De totale instroom van alle nieuwe bewoners duurt een aantal weken. Streven is om voor het eind van de zomervakantie alle 26 sleutels uit te reiken. De officiële opening van het nieuwe appartementencomplex zal plaatsvinden in oktober 2017.

Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid om zelfstandig te wonen, leven en werken. De begeleiders werken samen met iedere bewoner naar herstel op een manier die bij hem of haar past. Dit betekent samen energiek, buitengewoon en vol vertrouwen aan de slag. Een volgende fase in herstel met als doel om binnen twee jaar helemaal op eigen benen te staan.

Bekijk hier de folder voor meer informatie