Energiek, Vol vertrouwen en Buitengewoon – AANPAKKERS GEZOCHT!

Zijn dit woorden die bij jou passen? Loop je warm voor het opzetten en begeleiden van activiteiten? Kan jij culinair onze cliënten vol vertrouwen helpen bij het samen koken en eten?
Weet jij leuke activiteiten en uitjes op touw te zetten met onze bewoners?
Dan zijn wij op zoek naar jou als vrijwilliger!

Wie zijn wij?

Fonteynenburg gelooft in de krachten en talenten van mensen. Samen zoeken we antwoord op de uitdagingen en vraagstukken van onze cliënten. Met slimme en betrokken medewerkers. We zetten onze bijzondere expertise in om mee te werken aan hun herstel en terugkeer in de maatschappij. Want samen kleuren we de wereld mooier!

Voor wie doen we dit?

We werken met mensen met verschillende beperkingen en willen dat ze mede dankzij onze samenwerking het beste uit zichzelf kunnen halen en zo goed mogelijk terug kunnen keren in de maatschappij. Dit doen we energiek, buitengewoon en vol vertrouwen. We werken samen met verschillende soorten cliënten. Cliënten met een verstandelijke beperking, een verslaving, doof- en slechthorendheid of met forensische problemen. De begeleiding van Fonteynenburg vindt bij onze cliënten thuis of in beschermde woonvormen plaats.

Locatie Watervogelstraat is op zoek!

Op deze locatie in Leidschenveen bieden we 24-uursbegeleiding aan 15 cliënten zodat iedereen de begeleiding krijgt die nodig is. Maar we willen meer!

Voor een aantal cliënten op deze locatie is het niet vanzelfsprekend om deel te nemen aan de maatschappij. Door omstandigheden hebben niet alle cliënten een steunsysteem van familie en vrienden om zich heen die hun net dat steuntje in de rug kunnen bieden.

Daarom zijn we op zoek naar energieke, buitengewone vrijwilligers die vol vertrouwen met onze cliënten binnenkort aan de slag willen gaan.

Wil jij:

  • een luisterend oor bieden voor een praatje bij een kop koffie
  • activiteiten organiseren en begeleiden met cliënten
    (wandelen, koffie drinken, tekenen, schilderen, etc.)
  • een energieke thuiskok zijn om samen op locatie te koken en te eten met cliënten.

Dan bieden wij:

Een unieke ervaring om samen met onze cliënten en medewerkers mogelijkheden
waar te maken.
Indien nodig reis- en onkosten vergoeding

Aan de slag?

Wil je ook aan de slag om met onze medewerkers en cliënten de wereld mooier te kleuren? Stuur ons dan een korte motivatie waarin je jezelf voorstelt en aangeeft hoe jij Energiek, Volvertrouwen en Buitengewoon bij ons aan de slag gaat.
Stuur deze naar solliciteren@fonteynenburg.nl onder vermelding van Vrijwilliger Locatie Watervogelstraat.

Eerst wat meer weten?

Ben je geïnteresseerd, maar wil je eerst meer weten? Marieke Enze-Baerveldt vertelt er graag meer over. Zij is telefonisch te bereiken op 06-18332338 of via e-mail m.baerveldt@fonteynenburg.nl. Op www.fonteynenburg.nl lees je meer over onze organisatie.

Of kom naar onze bijzondere informatiebijeenkomst voor alle vrijwilligers. Zodra de datum van deze informatiebijeenkomst bekend is, wordt dit gemeld onder Nieuws.

Ieder mens heeft zijn kwaliteiten. Ben je chronisch ziek, maar wel in staat om (gedeeltelijk) te werken, heb je een uitkering en wil je graag aan de slag of heb je wel de juiste opleiding maar nog geen werkervaring, solliciteer! Wij denken in mogelijkheden.