Site voor vrijwilligerswerk gelanceerd op de ‘Dag van de Vrijwilliger’

Op de Dag van de Vrijwilliger op 7 december heeft Fonteynenburg in samenwerking met werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt en verschillende andere zorg- en welzijnsorganisaties in de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord de site vrijwilligerswerkvacatures.nl gelanceerd.

Vrijwilligerswerkvacatures is de nieuwe site voor vrijwilligerswerk in Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Het platform biedt ruimte voor verhalen van vrijwilligers en vacatures. Iedere organisatie die werkt met vrijwilligers heeft een eigen wervende organisatiepagina met daarin overzichtelijk op een rij wat zij vrijwilligers te bieden hebben. Ook wet- en regelgeving voor vrijwilligers en werkgevers komt aan de orde. In een later stadium zullen ook de verschillenden gemeenten in deze regio’s betrokken worden zodat ook inzichtelijk wordt gemaakt wat de verschillende gemeenten doen om het werken als vrijwilliger aantrekkelijk te maken. Hoewel vrijwilligers in alle branches onmisbaar zijn, zijn zij in de zorg extra gewenst. Vrijwilligers zijn nodig om kwetsbare mensen te helpen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid.