Expositie cliënten Fonteynenburg in Leidsenhage

Van 23 juli-17 september 2015 exposeren cliënten van Fonteynenburg hun eigen gemaakte schilderijen, foto’s en beelden. De expositie is te zien in de etalage van het pand op de hoek Weigelia/Kamperfoelie van winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam.

Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt volwassenen met een psychiatrische aandoening en daarbij mogelijk ernstige psychosociale problemen bij het leiden van een gewoon leven. Gewoon wonen, werken en leren.

Plezier

Begeleider Marieke: ‘Ons streven is om onze cliënten te laten ontdekken waar ze goed in zijn, waar ze plezier aan beleven en waar ze zich verder in kunnen ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld schilderen, beeldhouwen of fotograferen zijn. Het is leuk voor de cliënten dat we nu de ruimte hebben om deze werken aan anderen te laten zien!’

Fonteynenburg biedt begeleiding in de thuissituatie en in beschermde woonvormen in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Zoetermeer en Den Haag. We gaan uit van de kracht van de mensen en kijken naar welke kansen en mogelijkheden er zijn.

De begeleiding kan van korte en lange duur zijn, maar het doel van Fonteynenburg is hetzelfde: mensen helpen zélf weer hun leven op de rails te krijgen zodat ze zelfstandig verder kunnen in de maatschappij.