Meld je aan voor voetbaltoernooi ‘Voetbal Verbindt’ op 12 juni!

Op vrijdag 12 juni vindt het voetbaltoernooi ‘Voetbal Verbindt’ plaats op het terrein van Forum Sport in Voorburg. Iedereen die van voetballen houdt is uitgenodigd om aan dit toernooi mee te doen. Cliënten en medewerkers van RIBW Fonteynenburg organiseren dit toernooi voor de tweede keer.

Het is een groots voetbaltoernooi van 12.00 tot 17.00 uur met plaats voor maximaal 30 teams. Het is een 7 tegen 7 toernooi op half veld waarbij sportiviteit, teamwork, acceptatie en respect hoog in vaandel staan. Een team bestaat uit maximaal 10 personen. Lex Schoenmaker senior, oud-prof voetballer en momenteel technisch adviseur bij ADO Den Haag, zal het toernooi openen.

Begrip

Aanmelden (alleen of met een team) kan via info@voetbalverbindt.nl. Toeschouwers zijn natuurlijk ook van harte welkom! Sanna, begeleider bij Fonteynenburg: ‘Ons doel is allereerst jaarlijks een leuke dag met een sportieve insteek te organiseren. Daarnaast hopen wij dat er, door mensen met en zonder psychiatrische diagnose met elkaar te laten voetballen, contacten gelegd worden, vooroordelen worden weggenomen en begrip wordt gekweekt. Mensen kiezen immers niet voor een diagnose, die overkomt ze.’

De organisatie van dit toernooi is in handen van medewerkers en cliënten van Fonteynenburg in samenwerking met medewerkers van Reakt. Ook helpen vrijwilligers van Forum Sport mee. ’Het is heel leuk om het enthousiasme bij de mensen te zien, vanuit verrassende hoeken krijgen we het aanbod voor hulp, op en top participatie’, aldus Karima, begeleidster van Fonteynenburg.
Kijk voor meer informatie op www.voetbalverbindt.nl.