Beschermd wonen in Leidschenveen

Fonteynenburg gaat 15 studio’s & units in Leidschenveen (Den Haag) huren van woningcorporatie WoonInvest. Deze units zijn geschikt voor cliënten van Fonteynenburg die een volgende stap in hun “woon carrière” maken naar toenemende zelfstandigheid. De zelfstandige units hebben een eigen voordeur, kookgelegenheid en sanitair. De planning is dat de cliënten vanaf 25 maart 2015 gaan verhuizen.

De 15 units bevinden zich op de 6e verdieping van vier woontorens aan de Watervogelstraat. WoonInvest en Fonteynenburg zijn nog in gesprek om te kijken of er een ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners kan worden ingericht in het wijksteunpunt in de IJsduikerstraat.

Begeleiding

De nieuwe bewoners van de Watervogelstraat zijn mensen die toe zijn aan een eigen woning met begeleiding. Door hun psychiatrische problemen zijn zij (nog) niet in staat om helemaal zelfstandig te wonen. De meesten hebben overdag (vrijwilligers)werk of een andere dagbesteding.

De begeleiding is afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de bewoners. Zij krijgen hulp bij het wonen, werken en leren. Kortom: bij het leiden van een zo normaal mogelijk leven. Uiteindelijk doel is dat zij weer helemaal zelfstandig kunnen wonen en deelnemen aan de maatschappij.