Eerste sleutels overhandigd aan nieuwe ‘Beschermd thuis’ bewoners aan de Curtisslaan in Den Haag

De eerste 7 nieuwe bewoners aan de Curtisslaan in Den Haag krijgen in de week van 11 juli 2017 de sleutel van hun nieuwe eigen appartement. Hiermee gaan letterlijk en figuurlijk deuren open naar nieuwe mogelijkheden voor mensen die vanuit beschermde woonomgevingen zo gevorderd zijn in hun herstel dat ze zelfstandig en in gezamenlijkheid gaan wonen.

Fonteynenburg realiseert hier met woningcorporatie Staedion het nieuwe woonconcept “Beschermd Thuis”: zelfstandig wonen en huren door in totaal 26 buitengewone cliënten met intensieve begeleiding dichtbij. De appartementen bevinden zich in Ypenburg, naast de Beschermde woonlocatie Ypendael van Fonteynenburg. Hierdoor is niet alleen de gezamenlijke ontmoetingsruimte, maar ook begeleiding dichtbij en op maat mogelijk.

Zo was het op donderdagochtend 13 juli de beurt aan mevrouw Sounia Ayari, die haar sleutel kreeg uitgereikt door mevrouw van der Ven, bewonersconsulent bij Staedion.

Bewoner Sounia

“Na meerdere jaren in Ypendael beschermd wonen heb ik nu eindelijk weer mijn eigen plek!”

De totale instroom van alle nieuwe bewoners duurt een aantal weken. Streven is om voor het eind van de zomervakantie alle 26 sleutels uit te reiken. De officiële opening van het nieuwe appartementencomplex zal plaatsvinden in oktober 2017.

Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid om zelfstandig te wonen, leven en werken. De begeleiders werken samen met iedere bewoner naar herstel op een manier die bij hem of haar past. Dit betekent samen energiek, buitengewoon en vol vertrouwen aan de slag. Een volgende fase in herstel met als doel om binnen twee jaar helemaal op eigen benen te staan.

Bekijk hier de folder voor meer informatie

Nyncke Bouma vertrekt bij Fonteynenburg…

…maar ze blijft ze ons langer ondersteunen. Ze maakt het voor Fonteynenburg mogelijk om de warme overdracht aan de nieuwe bestuurder goed te organiseren.

Zo kunnen we erop vertrouwen dat de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste moment het roer bij Fonteynenburg overneemt. Het selectieproces is in volle gang.

Vol vertrouwen in een waardige opvolger die onze waarden en strategie omarmt.

Digitaal publiek jaarverslag 2016 Fonteynenburg beschikbaar

Buitengewoon, energiek en vol vertrouwen. Dat zijn de waarden van Fonteynenburg. In 2016 zijn we gestart met het zichtbaar maken van deze waarden in woord en gedrag. Mogelijkheden waarmaken voor onze clienten en voor onze medewerkers. Wat betekent dat?

Het buitengewone jaarverslag getuigt hiervan. In 2017 gaan we samen verder, cliënten, medewerkers, ervaringsdeskundigen en onze partners en ambassadeurs. Want samen kleuren we de wereld mooier!

Week van Zorg en Welzijn 2017 – 13 t/m 18 maart

Kom koffie drinken met ons!

Vol vertrouwen, energiek en buitengewoon. Dat zijn de waarden Fonteynenburg. Samen, medewerkers en bewoners, maken we mogelijkheden waar. Ook wanneer de psychische uitdagingen in het leven begeleiding en ondersteuning vragen bij kracht en herstel. Want samen kleuren we de wereld mooier.

Nieuwsgierig? Laat u verrassen tijdens de Week van Zorg en Welzijn, op onze locaties in Rijswijk, Den Haag, Voorburg en Zoetermeer. Lees hieronder het programma of download de flyer.

Lees verder

Site voor vrijwilligerswerk gelanceerd op de ‘Dag van de Vrijwilliger’

Op de Dag van de Vrijwilliger op 7 december heeft Fonteynenburg in samenwerking met werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt en verschillende andere zorg- en welzijnsorganisaties in de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord de site vrijwilligerswerkvacatures.nl gelanceerd.

Vrijwilligerswerkvacatures is de nieuwe site voor vrijwilligerswerk in Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Het platform biedt ruimte voor verhalen van vrijwilligers en vacatures. Iedere organisatie die werkt met vrijwilligers heeft een eigen wervende organisatiepagina met daarin overzichtelijk op een rij wat zij vrijwilligers te bieden hebben. Ook wet- en regelgeving voor vrijwilligers en werkgevers komt aan de orde. In een later stadium zullen ook de verschillenden gemeenten in deze regio’s betrokken worden zodat ook inzichtelijk wordt gemaakt wat de verschillende gemeenten doen om het werken als vrijwilliger aantrekkelijk te maken. Hoewel vrijwilligers in alle branches onmisbaar zijn, zijn zij in de zorg extra gewenst. Vrijwilligers zijn nodig om kwetsbare mensen te helpen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid.