Vacature Directeur-Bestuurder

LEEUWENDAAL ZOEKT…
Directeur-Bestuurder
Buitengewoon, energiek en vol vertrouwen

Voor onze opdrachtgever

Fonteynenburg

Over de organisatie

Fonteynenburg gelooft in mensen en hun mogelijkheden. Wij ondersteunen volwassenen bij kracht en herstel bij psychosociale en psychiatrische uitdagingen. Dat doen wij zowel bij mensen die zelfstandig wonen als in beschermde woonvormen. Ook mensen met een psychiatrische aandoening in combinatie met een licht verstandelijke beperking, doof- en slechthorendheid, verslaving en forensische problematiek zijn welkom om samen aan hun kracht en herstel te werken. Ons werkterrein ligt in de regio Haaglanden: Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar. Zoetermeer en Den Haag.

Bij Fonteynenburg staat de cliënt altijd centraal! Iedere dag staan 200 intrinsiek gemotiveerde medewerkers klaar om samen met 193 cliënten in een beschermende woonvorm en 420 cliënten in zelfstandige thuissituatie hun eigen mogelijkheden waar te maken.

‘Samen kleuren we de wereld mooier’. Dat is de drive van Fonteynenburg. Cliënten ondersteunen bij het waarmaken van eigen mogelijkheden, vanuit krachten en talenten van medewerkers, partners en opdrachtgevers, dat is wat “Fonteynenburgers” energie geeft, waar inwoners en cliënten in regie komen of zijn, wat leven en werk zin geeft en waar de organisatie ongelofelijk trots op is!

Standplaats

Rijswijk

Functie-inhoud

Fonteynenburg heeft een dynamische fase achter de rug met veel in- en externe veranderingen. De directeur-bestuurder krijgt de opdracht om een nieuwe fase in te leiden vanuit een heldere visie waarbij zaken geborgd en bestendigd worden met behoud van de vernieuwingskracht en voortzetten van de beweging die gemaakt is met continue focus op de cliënt.
Het ontwerp van de organisatie wordt momenteel onder de loep genomen. De directeur-bestuurder speelt een belangrijke rol bij de implementatie van het nieuwe organisatie ontwerp met focus op versterken van de onderlinge samenhang. De nieuwe inrichting is nog beter ondersteunend aan het primaire proces.

Het thema vastgoed vraagt in 2017 de nodige aandacht. De vastgoedontwikkeling vraagt van de directeur-bestuurder het voortzetten en uitbouwen van de goede relatie met en lobby bij gemeenten, corporaties, zorgaanbieders en investeerders.

De directeur-bestuurder is eindverantwoordelijk voor het functioneren en de resultaten van de gehele organisatie. Is in die context aanspreekbaar op het functioneren van de organisatie als geheel.

Hij/zij legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht en voedt de Raad tijdig met alle informatie, gevraagd en ongevraagd, die nodig is voor een goede uitoefening van de taak van de Raad van Toezicht conform de Governance Code.

De directeur-bestuurder:

 • Neemt buitengewoon, energiek en vol vertrouwen de verantwoordelijkheid vanuit een grote betrokkenheid richting cliënten en medewerkers met respect voor de visie en de identiteit van de organisatie.
 • Speelt in op de veranderende klantvraag en zoekt proactief naar nieuwe kansen in de markt wat leidt tot het creëren van nieuw aanbod.
 • Realiseert een gezonde bedrijfsvoering (zakelijk leiderschap) onder invloed van de landelijke en regionale ontwikkelingen (o.a. decentralisatie & ambulantisering).
 • Leidt het ingezette proces verder vanuit de bestaande visie gericht op doorontwikkeling (o.a. in het gebruiken van elkaars talenten en geloven in de eigen kracht van medewerkers). Voedt het proces verder vanuit leiderschap. Brengt het proces van zelfsturing verder zonder stuurloos te worden en bouwt de organisatie verder uit vanuit de energie die er is.

Meer over de functie-inhoud kunt u lezen in het uitgebreide functieprofiel dat u onderaan de website van Leeuwendaal kunt downloaden.

Functie-eisen

De directeur-bestuurder die wij zoeken, is een boegbeeld met een zakelijke en commerciële blik. Op deze wijze creëert de directeur-bestuurder kansen in de markt en weet deze ook daadwerkelijk te verzilveren. Hij/zij is zeer energiek, mensgericht en van nature een verbinder en bruggenbouwer, zowel in- als extern. Daarnaast is hij/zij uitstekend benaderbaar en toegankelijk op alle niveaus in de organisatie, ook richting cliënten.

Daarnaast:

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Ruime ervaring in een integrale eindverantwoordelijke managementpositie in een veranderende omgeving.
 • Bestuurt met ziel en zakelijkheid. Heeft een resultaatgerichte houding en is commercieel denkend met empathie voor medewerkers en cliënten.
 • Beweegt zich met souplesse in een bestuurlijk krachtenveld.
 • Oprecht en intrinsiek geïnteresseerd in en gemotiveerd voor de zorg/sociaal domein.

Competenties:

 • Delegeren en loslaten.
 • Ondernemend.
 • Conceptueel denkend.
 • Verbindend en inspirerend.

Meer over de functie-eisen kunt u lezen in het uitgebreide functieprofiel dat u onderaan de website van Leeuwendaal kunt downloaden.

Beloning

De directeur-bestuurder wordt aangesteld door en legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de regeling bezoldigingsmaxima topfunctionarissen in de zorg en voldoen aan de regels vanuit de wet normering topinkomens (WNT).

Meer informatie?

Voor meer info zie ook www.fonteynenburg.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat Werving & Search en vragen naar adviseur Manon Min via telefoonnummer 088 00 868 00.

Het uitgebreide functieprofiel kunt u hier downloaden (onderaan de website).

Hoe kunt u solliciteren op deze functie?

U kunt onderaan de vacature op onze website uw belangstelling voor deze functie aan ons kenbaar maken door uw cv te uploaden en op de pagina die daarna opent uw gegevens na te kijken en uw motivatiebrief te uploaden. We ontvangen uw reactie graag voor 6 mei 2017.

Een pre-employment check maakt deel uit van de procedure, een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Deze vacature is van kracht totdat bij de opdrachtgever de 1e gespreksronde heeft plaatsgevonden.